POLITIKA ZASEBNOSTI

Zavedamo se, da vam ni vseeno, na kakšen način upravljamo z vašimi osebnimi podatki in cenimo vaše zaupanje, da bomo z njimi ravnali previdno in spoštljivo. Ta stran vsebuje opis naše politike zasebnosti, ki je del splošnih pogojev poslovanja naše spletne trgovine. Zavezujemo se, da bomo varovali zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bomo uporabljali izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja naša spletna trgovina. Spoštujemo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bomo storili vse potrebno, da vas zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, ki mu posvečamo izredno skrb in pozornost, saj se zavedamo občutljive narave tega področja. Pri zagotavljanju zasebnosti in tehnološke varnosti spletne trgovine sodelujemo s platformo Shopamine, ki zagotavlja visoko standarde zasebnosti.


UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponujamo, zbiramo, vodimo, obdelujemo in shranjujemo naslednje uporabnikove podatke:

  •  ime in priimek; 
  • naslove za dostavo; 
  • podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba); 
  • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba); 
  • naslov elektronske pošte (uporabniško ime); 
  • geslo v šifrirani obliki; 
  • kontaktno telefonsko številko; 
  • državo bivanja; 
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini; 
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu. 

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ne odgovarjamo.


PIŠKOTKI IN IP NASLOVI

Sistem spletne trgovine vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Na osebni računalnik uporabnika se lahko shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Te podatke lahko v anonimizirani sumarni obliki uporabimo za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti zbiramo tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

 

IZJAVA O VAROVANJU ZAUPNOSTI OSEBNIH PODATKOV IN ZASEBNOSTI UPORABNIKOV

V skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, smo zavezani k varovanju osebnih podatkov uporabnikov naše spletne trgovine. Pod nobenim pogojem ne bomo brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredovali osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bomo omogočili tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje naših zakonitih interesov. 

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Teh podatkov ne bomo uporabili v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Podatkov uporabnikov ne bomo uporabljali za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Podatke v anonimizirani sumarni obliki lahko uporabimo za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavni službi bomo zaupali le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bomo stopili v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.


IZVAJANJE POLITIKE ZASEBNOSTI

Vse pri nas redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja z nami. Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehate uporabljati spletno trgovino in lahko prekličete svojo registracijo. To storite tako, da nam s pisno izjavo sporočite preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije morate uporabniki poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti bomo varovali tudi v primeru preklica registracije.